Saobraćaj ka Crnoj Gori drugi dan u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara

Saobraćaj ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara. Saobraćaj se trenutno odvija preko naselja Raišnjevo. U noći između subote i nedelje vođeni su pregovori između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača, međutim dogovora nije bilo.

Državni sekretari u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović i Bogdan Igić, razgovarali su sa prestavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvodjača “Limska dolina” iz Prijepolja i Priboja i Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica koji više od 24 časa drže pod blokadom saobraćajnicu u Prijepolju sa zahtjevom da ovogodišnja otkupna cena roda bude minimum 180 dinara. Nakon završenog sastanka, u tri sata nakon ponoći, novinarima je prenijeto da dogovor nije postignut jer su obje strane imale različito mišljenje.

Poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, oni samo traže da se reguliše tržište i da država stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača – kazala je predsjednica Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica Slađana Stanković.

Pitanje tržišne cijene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvođačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara, kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Senad Mahmutović.

Poljoprivredni proizvođači očekuju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da riješe njihov problem. Dok se to ne desi najavljuju da će put držati u blokadi.

Izvor: A.Rovčanin/Novosti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor