Sankcionisano 342 motorista

Tokom realizacije akcije „Motocikl“, zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 342 vozača motocikla, dok je u skladu sa zakonom, isključeno iz saobraćaja njih 117, saopšteno je iz Uprave policije.

Shodno planskim aktivnostima saobraćajna policija je u periodu od 13. do 15. avgusta  2021. godine realizovala akciju „Motocikl“.

Cilj akcije je, kako su kazali iz policije, bio pojačana kontrola motociklista kao učesnika u saobraću, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

„Navjeći broj počinilaca ovih saobraćajnih prekršaja registrovan je u primorskim opštinama, što je i očekivano, međutim posebno zabrinjavanja njihov broj u Herceg Novom, Kotoru i Ulcinju“, navode u sapštenju.

Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

„Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju saobraćajne propise“, istakli su iz policije.

Uprava policije će, kažu, i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor