Šampion zbog nedostatka novca odustao od Evrope

Jedna dobra i jedna ne tako lijepa vijest za sve ljubitelje italijanskog fudbala. Tamošnji Savez odlučio je da ostavi Parmu u Seriji A, ali će nekada ugledni prvoligaš sa „Enio Tardinija“ takmičenje početi sa pet bodova minusa, što je u startu otežavajuća okolnost, jer je opstanak u društvu najboljih timova postavljen kao prvi cilj.

Odlučeno je da se Parma ne kazni, iako se našla na tapetu za namiještanje rezultata u završnici minule sezone. Pominjalo se da bi uprkos tome što je povratak na veliku scenu izborila na terenu, mogla čak dva ranga niže, ali je današnja odluka takva da ostavlja žuto-plave u Seriji A.

Ceh je jedino platio njen napadač, Emanuele Kalaio. Momku sa Sicilije je određena kazna dvogodišnje zabrane igranja fudbala i novčana globa 20.000 eura, zbog sumnje da je učestvovao u namiještanju utakmice. U finišu prethodne sezone Kalaio je slao SMS poruke nekadašnjim saigračima, inače fudbalerima Specije, uoči odlučujućeg meča ta dva kluba u borbi za plasman u Seriju A, čime je direktno doveo pod sumnju ishod tog duela, koji je Parma dobila u gostima 2:0 i to tako što je domaćin promašio penal pri rezultatu 0:1.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor