„Samoubica“ na Velikoj sceni

U utorak 13. februara u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) biće izvedena predstava „Samoubica“ Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovića.

 

Adaptaciju drame potpisuju Žanina Mirčevska, Slobodan Obradović i Veljko Mićunović, dramaturg je Slobodan Obradović, kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografiju i izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, scenski pokret Nada Vukčević, izvršni producent je Nela Otašević.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Ana Vučković, Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Srđan Grahovac, Vanja Jovićević, Zoran Vujović, Dušan Kovačević i Branimir Popović.

„Oportunizam, lični interes, politička travestija, medijski teror, ljudska glupost I nezajažljiva želja za senzacionalizmom… Svijet u kome danas živimo. Duhovit u pojedinim segmentima, kada se posmatra iz ugla apsurda,a sušttinski veoma tragičan. I određen tržišnim vrijednostima. Bez mnogo nade za ljubav i empatiju. Postoje li pravila igre po kojima se funkcioniše u savremenom društvu? I šta je uopšte taj system koji toliko krivimo, protiv koga se borimo, a ne vidimo mu korijen? Je li amoralno postalno normalno? Postoje li moralna načela ili ih se pridržavaju samo oni koji su nesnađeni? Da li dobrota po pravilu mora biti žrtvovana? U čemu je naš grijeh? Ovo je priča o sasvim običnom čovjeku, danas. Paradoksalno, zar ne?“, kazao je Mićunović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor