Sadiković: Lekić pustio partiju da ode u sunovrat, Demos: Neodgovorne riječi Seade Sadiković

Članica Predsjedništva Demosa Seada Sadiković napustila je tu partiju.

„Okružen s nekoliko neradnika i političkih neznalica, uljuljkan njihovim hvalospjevima, predsjednik Demosa Miodrag Lekić je nekad respektabilnu i perspektivnu partiju pustio da ode u sunovrat. Ukazivala sam na greške minulih mjeseci, nudila rješenja, bilo je uzalud. Ljudi sa kojima se predjsednik Lekić okružio zatvorili su sve prilaze kako konstruktivnim idejama tako i drugim ljudima koji su mogli i željeli da pomognu u realizaciji programa građanske političke opcije i demontaže vlasti Demokratske partije socijalista“, istakla je Sadiković.

Ona je dodala da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva shvatila i zašto.

„Oni koji ne vjeruju u osnovne ideje, pa i opstanak Demosa, zapravo, odlučili su da pokušaju ostati što duže u poziciji u kojoj mogu, lišeni kontrole, ušićariti što više od zajedničkog novca koji Demos dobija na osnovu parlametranog statusa. Na istoj sjednici nisam dobila suvisle odgovore za javašluk koji sam uočila iz finasijskog izvještaja, niti su članovi predsjedništva dobili priliku da se izjasne o mjerama za promjenu, po mom sudu, katastrofalnog stanja u partiji. To nisam mogla i neću da prećutim. Odlazim iz Demosa“, poručila je Sadiković.

Demos: Neodgovorne riječi Seade Sadiković

„Smatrajući prirodnim da osobe nezainteresovane za rad u stranci u jednom trenutku je i napuste, što po sebi i ne zaslužuje poseban javni osvrt, takozvano obrazloženje Seade Sadiković o napuštanju DEMOS-a, ipak zahtijevakraći komentar“, saopšteno je iz partije.

Iz Demosa tvrde da je posrijeda osoba koja je rijetko zalazila u prostorije opštinskog odbora u Bijelom Polju te da je „svima poznato da je Sadikovićeva u DEMOS-u uvijek imala poseban tretman pažnje i uvažavanja.“

Simptomatično je, nadalje navode, da i ova ostavka dolazi uoči sjednice Glavnog odbora na kojima se, kako kažu u Demosu, inače pokreću sva aktuelna pitanja, u formi analiza, kritika, inicijativa, pa konačno i odluka.

„Stvar je gospođe Sadiković da odabere način podnošenja ostavke, pa i onaj za koji se opredijelila – agresivan, nekulturan, optužujući, čak i sa drskim insinuacijama, za koje joj obećavamo nastavak javnog karaktera, u vidu krivično-pravnog epiloga.

Naime, pod pretpostavkom da je Seada Sadiković sve saopštila u uračunljivom stanju, može očekivati i tužbu za izrečene grube neistine o finansijskim neregularnostima, koje će imati priliku da dokaže na sudu“, zaključuje se u saopštenju Demosa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor