„Sada i političari i građani da kažu dosta je“

Ombudsman Siniša Bjeković kaže da niko nije mogao ostati ravnodušan na dešavanja na Cetinju, ali da je krajnje vrijeme da svi ponaosob razmisle o situaciji u kojoj se našla Crna Gora. Apeluje na mir i toleranciju, i sve moli da ne dozvole da dešavanja na Cetinju budu povod za nove podjele u društvu.

Svi su postigli svoj cilj. Ombudsman Siniša Bjeković primjećuje kaže da je država, kako su poručili, uspjela da očuva javni red i mir, a crkvene vlasti da obave čin ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. I crnogorsko etnično tkivo pokazalo je da ima zazore ne samo prema vlasti, već i prema načinu na koji ih vlast tretira. Sada bi kaže, i političari i građani trebalo da kažu dosta je.

„Sa pozicije koju pokrivam ne mogu a da ne pozivam na mir i toleranciju koja nam fali u posljednje vrijeme i ne bih rekao da se to vrijeme mjeri mjesecima nego godinama. Apelujem, molim, preklinjem sve u Crnoj Gori da ovo ni na koji način ne ostavi traga na međuvjerski sklad, etničke odnose jer svako dalje širenje u suštni predstavlja novi krug pakla koji treba da prođemo ne znam više ni sam zbog čega“, poručio je ombudsman Siniša Bjeković.

I iz institucije ombudsmana su, kaže Bjeković, željeli da prethodnih dana budu na licu mjesta, ali im to nije dozvoljeno. Zbog čega, saopštiće najvjerovatnije sjutra, kada budu imali više detalja, a do tada apeluju da svi ponaosob razmisle o situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora.

„Nemojte da ovo bude povod da napravimo nove podjele u društvu, da napravimo novu etničku distancu , nemojte da ovo usadi mržnju u gradjane jedne prema drugima jer ono što sam rekao ponavljam i sad, mi drugu domovinu nemamo“, kazao je Bjeković.

A da bi dokazali da smo dostojni države u kojoj živimo moramo da čujemo jedni druge, poručuje ombudsman. Da razgovaramo a potpuno je nevažno, kako zaključuje – da li će to biti za stolom ili oko ognjišta.

 Izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor