„Ružno pače“ na repertoaru Gradskog

Predstava „Ružno pače“ (6+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana sjutra 23. marta, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!).

 

Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk.

Iz Gradskog ocjenjuju da je jedna od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H.K. Andersen prije mnogo godina i dalje aktuelna.

„Autor nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti. Milovan, junak priče, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – priču o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja“, navode iz Gradskog.

Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

U predstavi igraju Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić/Goran Slavić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Iz Gradskog podsjećaju da je akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!) počela 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.

„Realizujemo je u težnji da zajedno sa našom publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, proslavimo važne datume za pozorišno stvaralaštvo – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava sa našeg repertoara, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto“, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor