Rožaje: Nevrijeme oštetilo puteve i usjeve

Nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i grmljavinom, nanijelo veliku štetu rožajskoj opštini.

Jako nevrijeme, praćeno kišom, olujnim vjetrom i grmljavinom, koje je tokom proteklog vikenda zahvatilo rožajsku opštinu, nanijelo je veliku materijalnu štetu na individualnim stambenim i poljoprivrednim objektima, oštetilo poljoprivredne usjeve i putnu infrastrukturu.

Prema riječima Armina Honsića, predsjednika Opštinske komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, članovi te komisije, kojoj već pristižu zahtjevi za procjenu nastale štete, počeli su obilazak terena.

„Komisija je po pozivu građana, koji su pretrpjeli štetu u nevremenu, počela obilazak domaćinstava i lokacija. Već smo upoznati da je stradala imovina brojnih građana, kao i putna infrastruktura, te zanatske radionica u naselju Baza, vlasništvo porodice Bralić. Obilne količine kiše su uslovile izlivanje rijeka i potoka iz svojih korita tako da je voda poplavila dvorišta velikog broja domaćinstva gdje je uništeno pokućstvo, a stradali su i usjevi koji su u fazi vegetacije. Ipak, kada su u pitanju individualna domaćinstva, najveću štetu je pretrpio poznati poljoprivrednik Meho Honsić, kojem su od udara groma stradale dvije rasne krave“, kazao je Honsić.

On ističe da su se nakon nevremena pojavila klizišta koja su izazvala velike probleme u saobraćajnoj infrastrukturi.

„Zbog odrona privremeno je bio zatvoren lokalni put Rožaje – Seošnica – Honsiće. Na tom lokalitetu pričinjena je velika materijalna šteta. Takođe veliku štetu je pretrpjelo prigradsko naselje Jukov potok, potom domaćinstva u selu Jablanici i Stupi“, kazao je Honsić.

On je naglasio da su sa terena već dobili više od deset zahtjeva za procjenu šteta, te da očekuju još prijava. On je kazao da će detalji o iznosu nastale štete biti poznati tek kada ova komisija obiđe sve podnosioce zahtjeva i uradi konačnu procjenu.

Izvor i foto: F.Kalić, RCG, RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor