Rovčanin – Vjerujem da su građani na pristiglim majskim računima osjetili značajna umanjenja koja će pomoći njihovim kućnim budžetima

Elektroprivreda Crne Gore u poslednjem periodu donijela je nekoliko odluka kako bi građanima i privredi olakšala izmirenje obaveza po osnovu utrošene električne energije. Interesovanje javnosti za ove akcije je veliko, pa bismo još jednom htjeli da podsjetimo koje su akcije i popusti aktuelni, kazao je Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Prije svega, svi članovi ZLATNOG TIMA, domaćinstva koja redovno izmiruju svoje obaveze, na ukupnom računu za utrošenu električnu energiju od majskog računa ostvaruju popust od 12,25 eura.

U toku je, do kraja juna, nagradna igra u okviru koje se 30. juna pravi presjek ulaska u Zlatni tim, pa će sva domaćinstva koja 30. Juna ne budu imala dugovanja, pored učešća u nagradnoj igri, ostvariti i pravo na popust od 12,25 eura na ukupnom računu i ukoliko budu zadržali kontinuitet redovnosti plaćanja, isti će ostvarivati do kraja godine, kazao je Rovčanin

EPCG je odlučila da do kraja godine odobri popust od 3 odsto na računima potrošača iz kategorije ostala potrošnja (preduzeća, institucije..), dok će u isto period popust za obrazovne i zdravstvene ustanove – škole, vrtiće, bolnice i domove zdravlja, biti obračunat u iznosu od 10 odsto.

EPCG je odlučila da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 eura i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od 3 i 5 godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa. Potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja. Tako će se korisnicima iz ovih kategorija, čija su dugovanja veća od 500, a manja od 1.000 eura, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća, a korisnicima sa dugom većim od 1.000 eura do 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca. Podsjećamo i da se na računima za maj, jun i jul na osnovu zaključka Vlade Crne Gore i odluke Odbora direktora EPCG primjenjuje popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije ZZZCG i penzionere sa primanjima ispod 222 eura, uz uslov da su na ime tih lica registrovani mjerni uređaji. Njih je za maj bilo oko 30.000, zaključio je direktor Rovčanin.

Takođe, svakog mjeseca, korisnicima socijalne i materijalne pomoći, obračunavaće se subvencija od 30, 40 ili 50 odsto za račun do 60 eura, odnosno fiksni iznos popusta od 18 do 24 eura. Ukoliko neko već ostvaruje ovu subvenciju, ne duplira se subvencija po nekog drugom osnovu, dok se grupi koja ostvaruje 30% popusta, a imaju pravo I na 40% po drugom osnovu, obračunava dodatnih 10%.

 

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor