Robot Sojer pravi najbolju kafu

U Japanu je otvoren novi kafić u kome gosti mogu da uživaju uz kafu koju priprema i služi robot Sojer. On je ove nedjelje debitovao u tokijskom kafiću „Hena“ u poslovnom i trgovačkom dijelu grada.

 
Foto: Beta/AP

Naziv kafića na japanskom znači „čudan kafić“, a Sojer se pokazao kao pravi barista, što je naziv za osobu koja se bavi pripremom i posluživanjem kafe na vrhunskom nivou.

„Da li ste raspoloženi za ukusnu kafu? Mogu da napravim bolju od svih ljudi koji nas ovde okružuju“, samouvjeren je Sojer, dok dočekuje goste, a potom i skenira porudžbine iz automata.

On melje kafu u zrnu, stavlja filter i potom mljevenu kafu zaliva toplom vodom za pet osoba u isto vrijeme. Šoljica kafe košta 320 jena, odnosno 2,4 eura, a da bi je napravio potrebno mu je nekoliko minuta.

Sojer umije da koristi i automat za pravljenje još šest drugih toplih napitaka, uključujući kapućino i toplu čokoladu, prenosi AP.

Menadžer kafea, turistička agencija H.I.S. Co. saopštila je da roboti mogu da povećaju produktivnost i istovremeno zabave goste.

Takeši Jamamoto (68), koji rad u obližnjem restoranu, rekao je da je uživao u kafi koju mu je napravio robot, kao i da se dobro zabavio.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor