Restrikcije vode u Nikšiću i Bijelom Polju

Potrošnja vode u nikšićkim prigradskim naseljima enormno je velika i nema trend pada uprkos svakodnevnim apelima, kazali su iz Vodovoda i najavili restrikcije u snabdjevanju građana. I u Bijelom Polju su, od danas, na snazi restrikcije u vodosnabdjevanju.

Iz nikšićkog Vodovoda podjećaju da je nedovoljan dotok sa vodoizvorišta Vidrovan, a već duže vrijeme dodatne količine vode sistemu obezbjeđuju sa svih pet bunarskih postrojenja Poklonci.

Kako navode, sa resrtikcijama kreću zbog očuvanja pouzdanosti vodosnabdjevanja grada i prigradskih naselja po unaprijed utvrđenom rasporedu u vremenskom intervalu od 18 do 6 sati.

Naselja su, kako prenosi portal Onogošt, podijeljena u tri grupe, a sa mreže će biti isključivani selektivno, pri čemu u Vodovodu ne preciziraju kad će u kojem intervalu koja od grupa naselja ostajati bez vode.

Zbog ekstremno visokih temperatura i neracionalne potrošnje vode domaćinstava koja gravitiraju nizvodno, sa lijeve i desne strane rijeke Lim, bjelopoljski Vodovod Bistrica isključivaće naselja sa gradske vodovodne mreže, svakog dana u periodu od 17 do 21 sat.

Kako prenosi lokalni radio, danas i sjutra, od 17 do 21 sat, bez vode će biti Loznice, Resnik, Rasovo, Strojtanica, Njegnjevo, Oluja, Gubavač i Konatari.

Iz Vodovoda Bistrica apeluju na potrošače da smanje potrošnju vode, kako bi izbjegli novčane kazne za neracionalnu potrošnju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor