Reprezentacija konačno kompletna

Sa Bojanom Dubljevićem, Nemanjom Đurišićem i Nemanjom Radovićem, crnogorski košarkaši konačno će danas u glavnom gradu moći kompletni da treniraju, četiri dana uoči važnog gostovanja Turskoj.

Kvalifikacioni meč grupe I u borbi za Mundobasket u Ankari stavlja našu selekciju u podređeni položaj, s obzirom na kvalitet indivi dualaca Turske i činjenicu da je rival cijeli mjesec na pripremama. Ipak, partije u porazima od Francuske i Grčke na pripremnom turniru u Parizu, za oslabljeni crnogorski tim su ohrabrenje.

Posebno duel sa Grčkom u subotu (87:76), gdje je jedna loša treća četvrtina usmjerila ishod meča. Ono što je bitno je da smo još jednom uvidjeli da možemo igrati protiv bilo koga, baš kao početkom ljeta kada smo iznenadili Sloveniju u gostima.

“Stižu nam trojica izuzetno važnih igrača u ponedjeljak, radujemo se svakom treningu i znamo koliko je zajednički rad bitan. Imaćemo što da pokažemo u mečevima sa Turskom i Ukrajinom”, poručio je plejmejker Derek Nidam, veliko pojačanje Monaka iz Mornara.

Iz duela sa Grčkom raduju partije Nikole Ivanovića (19 poena), Petra Popovića (11 poena), Filipa Barovića (10)… Igrači Budućnost Volija su očigledno odlično pripremljeni stigli u reprezentaciju.

“Jasno je da su nam ovaj turnir u Francuskoj i dva jaka odigrana meča izuzetno bili korisni. Lakše ćemo uvidjeti, vjerujem i eliminisati greške u igri. Rezultat je bio u drugom planu, s obzirom na to da smo oslabljeni, ali možemo biti zadovoljni kvalitetom igre”, rekao je mladi bek Petar Popović, kojem su ovo bili prvi mečevi od maja, nakon oporava od povrede.

Prednost Turske je kontinuitet u radu ovog ljeta, s obzirom na to da je rival na okupu još od sredine avgusta. Ipak, Crna Gora se neće predavati u Ankari, uoči potencijalno još bit nijeg meča sa Ukrajinom u Nikšiću 17. septembra. Jedan trijumf ovog avgusta ostavlja našu selekciju sa odličnim šansama da se plasira na Mundobasket, kao jedna od tri najbolje plasirane selekcije grupe I kvalifikacija.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor