Reprezentacija Crne Gore u 3×3 košarci u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Tel Avivu

Crna Gora će sve utakmice igrati u petak, 25. juna, a prvi duel, sa Austrijom, je na programu u 09:55h

Košarkaška 3×3 reprezentacija Crne Gore, u sastavu Aleksandar Bogojević, Marjan Stojanović, Bogdan Cebalović i Nemanja Gavranić, nastupiće na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održavaju u izraelskom Tel Avivu, 25. i 26. juna.

Crna Gora se nalazi u grupi B, zajedno sa Austrijom, Švajcarskom i Grčkom. Dvije ekipe iz svake grupe će se naći u četvrtfinalu, a pobjednici četvrtfinalnih mečeva će izboriti plasman na Evropskom prvenstvu u Parizu 10-12 septembra.

„Moram reći da sam jako ponosan na momke koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i maksimalno profesionalno i angažovano ušli u pripremu za kvalifikacije u Tel Avivu. Realizovali smo planirane aktivnosti i u sklopu priprema učestvovali na izuzetno kvalitetnim turnirima u Splitu i u Beogradu, gdje smo pobijedili ekipe iz Holandije, Mađarske i Hrvatske. U našoj grupi se nalaze timovi koji su puno iskusniji od nas, ali mi ćemo tražiti svoju šansu u svakom meču. Vjerujem da možemo biti iznenađenje turnira i ako budemo imali sreće i izboriti mjesto na prvenstvu u Parizu. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim KSCG koji nas je podržao u svim aktivnostima.’’ – rekao je selektor 3×3 reprezentacije Marko Dabanović.

Crna Gora će sve utakmice igrati u petak, 25. juna, a prvi duel, sa Austrijom, je na programu u 09:55h.

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor