Rekordna potrošnja struje u avgustu

U prvim danima avgusta, oboreni su dnevni i nedeljni rekordi potrošnje električne energije u ljetnjim mjesecima otkako se vrše mjerenja, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

 Tako je, kako ističu, 9. avgusta zabilježena najveća dnevna potrošnja struje u ljetnjim mjesecima koja iznosi 9.770 MWh.

“Za prvih devet dana avgusta distributivna potrošnja  za 19,5 odsto veća u odnosu na isti period prethodne godine, a 9,4 odsto veća u odnosu na isti period 2015. kada je registrovana istorijski najveća distributivna potrošnja za posmatrani period”, ističu iz EPCG.

Oni podsjećaju da je dosadašnja rekordna dnevna potrošnja električne energije u tom periodu bila je 9.290 MWh, a izmjerena je u julu 2015. godine.

U julu mjesecu prosječna dnevna potrošnja iznosila je oko 7800 MWh što se, kako kažu, primaklo rekordnoj prosječnoj potrošnji za jul 2015. godine koja je bila 7830 MWh.

Prosječan julski račun 35,89 eura

Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 35,89 eura.

Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 53 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 180.073 kupaca.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor