Reditelji nagradili Giljerma del Tora

Film „The Shape of Water“ (Oblik vode) meksičkog reditelja Giljerma Del Toroa osvojio je nagradu Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA), a ostvarenje je favorit za prestižnog Oskara sa najviše, ukupno 13 nominacija.

 
Foto: Beta/AP

Film je dobio i nagradu Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), što je dobar pokazatelj da bi mogao da osvoji Oskara u kategoriji naboljeg filma.

„Oblik vode“ je između ostalog dobio nominacije za najbolju glumicu, najbolju mušku i žensku sporednu ulogu, režiju, scenario, originalnu muziku i najbolju fotografiju.

Dodjela nagrada DGA u Los Anđelesu obilježena je raspravom o holivudskom skandalu seksualnog uznemiravanja producenta Harvija Vajnstajna.

Posljednja u nizu žena koje su optužile Vajnstajna je čuvena glumica Uma Turman. Muza reditelja Kventina Tarantina rekla je da ju je Vajnstajn seksualno napao 1994. u jednom londonskom hotelu.

Nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA) kao i Zlatni globus inače su pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor