Search
Close this search box.

Raspisan tender za onkološke ljekove, očekuju brzu isporuku

Javna apotekarska ustanova Montefarm raspisala je tender u vrijedosti od preko deset miliona eura za nabavku onkolokših, specifičnih i drugih trenutno nedostajućih ljekova, saopšteno je iz te ustanove.

Неопходно обезбиједити додатна средства за stabilno snabdijevanje ljekovima (фото: архива) Neophodno obezbijediti dodatna sredstva za stabilno snabdijevanje ljekovima (foto: arhiva)

“Otvaranje ponuda zakazano je 3. oktobar. Nakon sprovođenja procedura, pristupićemo povlačenju neophodnih količina shodno zakonskom roku i istog dana početi sa njihovom distribucijom, zavisno od dinamike prispijeća ponuda i toka samog postupka”, kazali su iz Montefarma.

Napominju da su skoro mjesec dana bile spremne specifikacije za objavljivanje postupaka nabavke na portalu CEJN, a koje je bilo nemoguće sprovesti jer portal nije bio u funkciji od 26.avgusta do 26. septembra.

“Jednostavno rečeno, dok platforma Crnogorskih elektronskih  javnih nabavki nije bila aktivna usljed nedavnih hakerskih napada, Montefarm nije imao mogućnost pokretanja postupaka javne nabavke”, ističe se u saopštenju. Takođe su naglasili da nabavka te grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga.

“Ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku – da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte”, rekli su iz Montefarma.

Da bismo sproveli dodatne postupke nabavke, čime bi se omogućilo stabilno snabdijevanje ljekovima i medicinskim sredstvima do kraja tekuće godine, kako su kazali, neophodno je obezbijediti dodatna sredstva, a tome se nadaju kroz najavljeni rebalans budžeta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor