Raspisan konkurs za treći upisni rok, slobodno 456 mjesta

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za treći upisni rok za 456 slobodnih mjesta za brucoše koje se finansiraju iz budžeta, a prijave se podnose sjutra do 16 sati

Najviše slobodnih mjesta je na Filološkom fakultetu 119, na Prirodno – matematičkom 54, Mašinskom 50, Pomorskom 45, Filozofskom 37, Metalurško- tehnološkom 30, Fakultetu dramskih umjetnosti 29.

Iz UCG-a su saopštili da će treći rok upisa biti organizovan elektronski, a da će kandidati, koji ne mogu da se prijave onlajn, prijavu moći da podnesu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnose sjutra do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren.

“Kandidati koji se prijavljuju neposredno, preko studentske službe, prijavu podnose istog dana, u okviru radnog vremena studentske službe”, naveli su iz UCG-a.

Kandidati za upis na fakultete likovnih i dramskih umjetnosti i Muzičku akademiju, prijavu podnose isključivo preko studentske službe.

“Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 3. septembra”, kazali su iz Univerziteta.

Termini polaganja predmeta, kako su pojasnili, biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

 

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 3. do 6. septembra”, kazali su iz UCG-a.

Navodi se da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 10. septembrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor