Raj za sve ljubitelje crnog napitka: Podgorica dobila „Fabriku kafe“

Ukoliko ste i vi od onih koji početak dana ne mogu zamisliti bez šoljice kafe, stižu lijepe vijesti. Nakon „Kafoteke“ u srcu grada, koja okuplja sve ljubitelje ovog napitka, Podgorica je od juče postala bogatija i za „Fabriku kafe“. Grupa entuzijasta okupljena oko modernog koncepta u kojem se svaki korak ka stvaranju idealne šolje kafe posmatra kao umjetnost, spremna je da vas upozna kako sa zanimjivim putem od zelenog zrna do gotovog proizvoda, tako i sa malim tajnama velikih majstora a sve u ciju dobijanja napitka očaravajućeg mirisa i ukusa.

Kako u razgovoru za FOS kaže Goran Makljenović, espreso trener i konsultant u ugostiteljstvu, mjesto, koje je prvenstveno zamišljeno kao pržioničarsko – baristički centar, sigurno je budući „hram“ kafe.

„Pored toga što će ’Fabrika’ da uvozi dosta različitih kafa, odnosno sirovina iz raznih podneblja svijeta i prži ih ovdje na licu mjesta, a opet kroz ulogu podrške i oslonca za ’Kafoteku’ – kako matičnu tako i franšizne objekte i partnerske kuće, ovdje će moći da se prže i kafe uslužno za neke ugostiteljske objekte. Biće ponuda i espreso kafa za građane a u finalnoj fazi je i brend domaće kafe ’Artista’ koji kreće krajem ovog, najkasnije početkom sljedećeg mjeseca da se distribuira u pojedinim trgovinskim centrima“, navodi Makljenović.

U „Fabrici kafe“ prvo će vas dočekati očaravajući miris prženog zrna koji asocira na neka minula vremena a kojem, vjerujemo, istinski ljubitelji pomenutog napitka teško mogu odoljeti.

Od same sirovine pa do finalnog proizvoda u šoljici dug je put, a sve počinje od znanja i vještih ruku pržioničara koji vlada umjetničkim procesom postizanja savršenih braon zrna. Stoga i ne čudi naziv njihovog prvog brenda domaće kafe jer šta šta je drugo „Artista“ do vješto kombinovanje kvaliteta, mašte i ljubavi. To je, smatraju naši sagovornici, pravi recept za uspjeh te stoga vjeruju da će „Fabrika“ opravdati gorepomenuti naziv „hrama kafe“.

„Ono sa čim  mogu biti ljudi mirni kada je u pitanju naša kafa jeste da će biti isključivo tri vrste sirovine u tom pakovanju. Biće nešto blaže pržena kako bi postigla pitkiji, drugačiji ukus bez onih napadnih izraženih gorčina“, pojašnjava za FOS Makljenović dodajući da je za dobru kafu potrebna i po koja caka znana samo iskusnim majstorima spravljenja pomenutog napitka.

„Za svaki vid pripreme kafe postoje neke male tajne. Nekad su to naši stari znali pa su koristili naročito te tajne pripreme kafe. Imali ste te stare gradske kafane i neko je bio specijaliziran za samu pripremu pa smo namjenski dolazili tu da ispijamo kafu. Neke od tih tajni i mi znamo i vrlo rado sugerišemo ljudima da malo to podese da li u kućnim uslovima ili negdje drugo, da li u samoj pripremi ne bi li dobili bogatiji i finiji ukus i samim tim neko veće zadovoljstvo u ispijanju omiljenog napitka“, kaže Makljenović.

Izvor: FOS Media

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor