Radoviću pomoć od Opštine za obnavljanje stada od udara groma

Nakon štete koje je porodica Staniše Radović iz sela Potrk pretrpjela prilikog udara groma, kada je stradalo stado ovaca, Opština Bijelo Polje je obećala pomoć

Porodici Radović je prije par dana, od udara groma, stradalo trinaest ovaca i devetoro jagnjadi.

Sekretar Sekretarijata za ruralni razvoj je razgovarao sa Stanišom Radovićem i obećao mu pomoć Opštine Bijelo Polje.

Sekretar Sekretarijata za ruralni razvoj Jasmin Ćorović sa saradnicom Suzanom Rovčanin, rukovoditeljkom Sektora za ruralni razvoj Radovića ubrzo će obići porodicu i pomoći u obnavljanju jednog dijela stada.

„Preko Programa za podsticaj ruralnog i održivog razvoja Opštine Bijelo Polje za 2021. godinu, interventno ćemo pomoći porodici Radović, nakon što pribavimo svu potrebnu dokumentaciju. Prilikom donošenja podsticajnih mjera prije nego je Skupština iste usvojila, a Predsjednik Opštine dao saglasnost, vodili smo računa da one budu u skladu sa principom održivosti, zapravo sve mjere Programa su ujedno i mjere podsticaja održivog razvoja. Razvoj poljoprivrede i ruralnih područja je nemoguć bez unapređenja životnog standarda seoskog stanovništva, pa je za očekivati da okvirni iznos i izvori finansijskih sredstava za budući period budu izdašniji i sa državnog nivoa”, kazao je Ćorović.

Ugledni domaćin Staniša Radović se zahvalio na prijemu i brzoj reakciji nadležnih službi.

“Zahvaljujem Opštini Bijelo Polje na pruženoj ruci podrške. Očekujem da će pomoć pružiti i Vlada Crne Gore preko resornog Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede. Nadam se da je ovo podstrek svim stočarima da nisu sami usled prirodnih nezgoda, da je ovo primjer kako lokalna zajednica vodi brigu na mjesti i da ću ovu podršku pravilno upotrijebiti”, zaključio je Radović.

 

Izvor: Vijesti.me

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor