Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Petnjici teku po planu

Radovi na postrojenju biljnog prečišćivača za otpadne vode u Gusarama odvijaju se planiranom dinamikom, nakon što je obišao gradilište saopštio je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

Konzorcijum Limos je dosad završio preko 70 odsto predviđenih radova na ovom objektu. Sada predstoji uređivanje pet kada, a onda dolazi do sađenja određenih biljnih vrsta koje će biti potrebne da ovaj objekat funkcioniše na pravi način. Raduje to što će ovo postrojenje doprinijeti zaštiti životne sredine, a posebno samom centru Petnjice odakle će sve otpadne vode biti tretirane na odgovarajući način – naveo je Agović.

On je podsjetio da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena od strane opštine Petnjica, Centra za međunarodnu saradnju i razvoj iz Slovenije kao i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Kazao je da vrijednost ove investicije iznosi oko 450 hiiljada eura.

Računam da će radovi na ovom projektu biti završeni do kraja jula, onako kako je to i obećao izvođač radova, te da početkom avgusta možemo očekivati da postrojenje u potpunosti profunkcioniše – naglasio je Agović dodajući da lokalnu upravu očekuje obaveza i oko pronalaska lokacije za izgradnju sanitarne deponije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor