Raditi na suzbijanju sive ekonomije i širenja epidemije

Inteziviranje rada u cilju suzbijanja sive ekonomije je od izuzetnog značaja kako bi se postiglo uređeno unutrašnje tržište, ostvarila zaštita od nelojalne konkurencije u trgovini, te suzbila siva ekonomija na tržištu robe i trgovinskih usluga, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Opštine Nikšić Nemanje Vukovića i direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija.

Kako je saopšteno iz UIP-a, na sastanaku je dogovorena saradnja radi rješavanja zajedničkih problema sa kojima se susrijeću lokalni i državni inspektori na terenu.

Dogovoreno je, navode, da se kroz saradnju i zajedničke aktivnosti prioritetno radi na suzbijanju sive ekonomije i to na polju svih djelatnosti, što će se direktno odraziti na bolji kvalitet života i usluga svih onih koji posluju legalno u ovom gradu.

U borbi protiv sive ekonomije oblasti učestvuje više inspekcija Uprave za inspekcijske poslove, a naročito Tržišna inspekcija, Turistička inspekcija, Inspekcija rada i Inspekcija za igre na sreću.

Uz to, ističu iz UIP-a, sagovornici su razmjenili mišljenje i o Inicijativi za inspekcijski nadzor koju je predsjednik Vuković uputio u cilju detektovanja potencijalnih nepravilnosti u radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

Takođe, kako navode, na sastanku je dogovoreno da jedan od prioriteta bude zajednički rad na spriječavanju širenja epidemije, pa će sve nadležne službe iz oblasti sopstvenih nadležnosti obavljati kontrole, ali i pružati jedni drugima podršku u nadzoru.

„Samo zajedničkom saradnjom na svim nivoima javne uprave možemo doći do boljih rezultata u suzbijanju epidemije, ali i sive ekonomije, što je značajno za postizanje boljeg ekonomskog standarda cijele zajednice“, zaključeno je na sastanku.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor