Radikalna odluka Naomi Kembel nakon smrti dvije prijateljice

Naomi Kembel je u roku od mjesec izgubila dvije bliske prijateljice koje su, kao i ona, pripadale najvišim krugovima modne industrije današnjice. Za nju je ovo bio poziv na buđenje o čemu je na Twitteru obavijestila svoje pratioce.

Proteklog mjeseca je od srčanog udara preminula Anabel Nilson (49), a protekle nedjelje je Lusi Birli (58) izvršila samoubistvo. Obje su se godinama borile protiv depresije. Crna pantera je nakon ove tragedije riješila da pokrene javnu kampanju za mentalno zdravlje.

„Šta se dešava? Zašto ljudi koji su na antidepresivima masovno sebi oduzimaju život? O ovome mora da se priča!“ napisala je i dodala haštagove #PROTECTMENTALHEALTH i #LETSUNITE. Javnost je ubrzo počela da reaguje pa se samo na Twitteru priključilo na stotine ljudi, a Naomi je dalje objasnila da će u kampanju biti uključeni mnogi njeni poznati prijatelji, uključujući Kejt Mos, koja se takođe družila sa dvije preminule žene.

Depresija u modnoj industriji posljednjih decenija poprima razmere epidemije, nakon višegodišnje borbe s njom samoubistvo su izvršili i Aleksandar Mekvin i Izabela Bau, njegova mentorka.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor