Radijatori hladni, stanari zgrade „Trepča“ u Pljevljima strahuju da će i ove zime ostati bez grijanja

Očekujem da će se problemi koji su vezani za grijanje u ovoj zgradi riješiti tokom narednog dana, kazao nam je juče vršilac dužnosti direktora „Grijanja“ Jasmin Čelebić

Stanari stambene zgrade „Trepča“, i pored činjenice da je grejna sezona u gradu počela 1. oktobra, još nemaju kvalitetno grijanje. Prije dva dana zatražili su pomoć od predsjednika opštine Igora Golubovića, ističući da više ne mogu da slušaju razna obećanja i opravdanja iz lokalnog preduzeća „Grijanje“, odnosno da ne mogu da podnose hladnoću u stanovima. Stanari pritom tvrde da uredno plaćaju grijanje tokom čitave godine.

-Od 1. oktobra, kada je i izvršena hladna proba grijanja, stambena zgrada „Trepča“ nema toplotnu energiju u stanovima za koju stanari svakog mjeseca izdvajaju 47 eura, tokom čitave godine, naveo je upravnik zgrade Goran Knežević u pismu predsjedniku opštine Igoru Goluboviću.

image

Goran Knežević

-Jelovac

Knežević je pojasnio da su stanari bili strpljivi 10 dana iako su se smrzavali. Poslednjih dana su u više navrata pozivali upravu preduzeća „Grijanje“.

-Dobijamo sledeće odgovore: „tek je počelo grijanje, dok se sistem stabilizuje“, „bila je prašina u kotlovima“, „havarija se desila, pukla je cijev“, „nemamo dovoljan broj radnika“ i slično, naveo je Knežević, dodajući da poslednjih pet dana s radnikom „Grijanja“ ulazi u podstanicu koja se nalazi u zgradi da kontroliše temperaturu vode koja stiže iz gradske kotlarnice i tvrdi da je temperatura niska da bi zagrijala 32 stana.

Knežević kaže da mu nije jasno ni kako preduzeće „Grijanje“ redovno naplaćuje račune, a ne isporučuje uredno toplotnu energiju i duguje Rudniku uglja za ugalj. On je izrazio i sumnju da će vrlo brzo početi problemi u pomenutom preduzeću, kao i da će najveći gubitnici, u sred zime, biti upravo građani čiji će stanovi biti hladni.

-Da li je ovo nagovještaj „da brod tone“, da preduzeće nema kapaciteta za rad i da će opet početi kao i prethodne godine ucjene radnika „Grijanja“ koji ispostavljaju uslove za isporuku toplotne energije građanima, upitao je Knežević.

Radnicima duguju još tri plate

U protekle dvije zime zaposlenima u „Grijanju“ u jednom momentu se dugovalo čak 11 plata, pa su zaprijetili štrajkom i obustavom rada u sred grejne sezone. Dolaskom na čelno mjesto Jasmina Čelebića situacija se znatno promijenila na bolje, a tokom jučerašnjeg dana od radnika smo saznali da im se trenutno duguju još tri plate. Poslednju platu su primili za jun, dok se čeka julska, avgustovska i septembarska zarada.

U preduzeću „Grijanje“ tvrde da će aktuelni problem biti veoma brzo riješen.

-Očekujem da će se problemi koji su vezani za grijanje u ovoj zgradi riješiti tokom narednog dana, kazao nam je juče vršilac dužnosti direktora „Grijanja“ Jasmin Čelebić uz pojašnjenje da radnici preduzeća treba da uđu u neke stanove kako bi otklonili probleme na unutrašnjim instalacijama.

On je pojasnio da mnogi stanari usled virusakorona teže puštaju radnike „Grijanja“ u stanove, kao i da su upravo problemi sa virusom doveli do toga da neki poslovi na vrijeme ne budu riješeni.

-U svakom slučaju probleme ćemo riješiti, kazao je Čelebić.

Stambena zgrada „Trepča“ se nalazi u užem centru grada, a i prethodnih godina je bilo problema s kvalitetom grijanja. Dešavalo se da su povremeno u preduzeću „Grijanje“ priznavali krivicu, ali je bilo i momenata kada su odbacivalili žalbe stanara da je grijanje lošeg kvaliteta. Stanari zgrade su u više navrata tražili da im se zbog lošeg grijanja umanji iznos računa, jer su bili izloženi dodatnim troškovima usled korišćenja grejnih tijela na električnu energiju

 

 

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor