„PzP bolje da nudi rješenja, a ne samo da gasi preduzeća“

Niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori kao što to rade lideri Pokreta za promjene. Intenzivno rade na politici uništavanja svega onog što jednu državu čini nezavisnom i jakom, a energetski sektor je osnov za kvalitetno funkcionisanje svake države, ocijenio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević.

Kako navodi u saopštenju, najveći problem je činjenica da se ova vrsta demagogije plasira bez ponuđenih rješenja za prevazilaženje problema koji mogu nastati ukoliko ne preovlada razum, i pod hitno se ne krene u ekološku rekonstrukciju Termoelektrane “Pljevlja”.

„Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz posljednjeg teksta PZP-a i reći da ‘neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore’ koje preko vas plasiraju ‘energetski eksperti’ iz okruženja sigurno ništa dobro neće donijeti ni Crnoj Gori ni Pljevljima. Dajte gospodo rješenja i dozvolite nam da vas posmatramo kao ozbiljne sagovornike ili prestanite da sprovodite politiku identičnu onoj koja je zatvorila sva preduzeća u Crnoj Gori i ostavila vama da ‘ugasite svjetlo'“, naglašava se u saopštenju Janjuševića.

Kako je dodao, dvije hiljade radnih mjesta manje, je politika kojoj teže bez ponuđenog rješenja.

„Dva privredna giganta manje, je vaša politika bez ponuđenog rješenja, jedan grad zatvoren, je vaša politika bez ponuđenog rješenja, nula je vaš broj ponuđenih rješenja, a ujedno i vaš politički kredibilitet. Gospodo previše ste uznemirili radnike Rudnika uglja Pljevlja i Termoelektrane ‘Pljevlja’, što znači cijeli jedan grad. Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama, jer se može desiti i radikalniji pristup ovoj temi. Ekološka rekonstrikcija i toplifikacija i tačka“, zaključio je Janjušević.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor