Prva Limska Eko regata Bijelo Polje – Prijepolje

Nakon 22. tradicionalne Limske regate u subotu 26. juna u 11 sati startuje prva Limska Eko regata. Ovogodišnja regata organizuje se u čast Jezdimira Jezda Vujičića, poznatog zaštitnika rijeke Lim i jednog od osnivača Limske regate, koji je preminuo prije šest mjeseci.

Otvaranje prve Limske Eko regate će se održati u Sutivanu, poznatom mjestu gdje se okupljaju rafter.

Limska Eko regata će krenuti od Kumanice i ona će se spustiti do Prijepolja, do mjesta Lugovi u Brodarevu, gdje su organizatori pripremili druženje raftera iz Bijelog Polja, Berana, Andrijevice, Prijepolja, Brodareva i Priboja.

Prvu Limsku Eko regatu organizuju ekološka udruženja i rafting klubovi iz Bijelog Polja, Brodareva i Prijepolja NVO,,Euromost“ Bijelo Polje, Planinarsko skijaški klub,,Kolovrat“ Prijepolje, Ekspanzija Brodarevo, Prijatelji Brodareva, Ekološki pokret Prijepolje.

Organizatori pozivaju sve rafting klubove da uzmu učešće na prvu Limsku Eko regatu i svi se zajedno spuste kroz prelijepi kanjin rijeke Lim.

Prva Limska Eko regata će biti prepoznata i po učešću velikog broja mladih raftera iz opština kroz koje prolazi rijeka Lim, a cilj je uključivanje mladih kroz rafting i splavarenje na Limu.

Izvor:Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor