Prva evropska paljba

Francuzi čekaju na prvo finale od 2006. (izgubili od Italije poslije penala u Berlinu), dok je od jedine titule prošlo ravno 20 godina. “Trikolori” su do sada pokazali moć u Rusiji, gdje su iz nokaut faze ispratili Južnoamerikance Argentinu i Urugvaj.

Međutim, sada je tu naspram njih nova fudbalska velesila…

“Tokom cijelog prvenstva smo fokusirani isključivo na sebe, pa će tako biti i ovog puta. Rekao sam i ranije, Belgija ili Brazil, nama je svejedno jer su to strašne reprezentacije, a protiv Belgijanaca nas čeka prava bitka za finale i spremni smo”, jasan je selektor Didije Dešam.

“Belgija je u naletu, a reprezentacija koja eliminiše Brazil sa Mundijala sa pravom konkuriše za titulu šampiona svijeta. Ima tu fantastičnih igrača među kojima su Eden Azar, Kevin De Brujne, a u odličnoj formi je i golman Tibo Kurtoa… Međutim, mi smo fokusirani na svoje oružje i vjerujemo da možemo do velikog finala”, zaključio je Dešam.

Na drugoj strani, Belgija je izjednačila najveći rezultat na Mundijalima. Prije 32 godine je igrala u polufinalu, ali je izgubila od Argentine (2:0), nakon čega joj je bronzu nakon produžetaka uzela upravo Francuska (4:2). Dakle, vrijeme je moguću osvetu i plasman u istorijsko finale…

“Odavno nema lakih protivnika, a posebno to nije Francuska. Svjesni smo protiv kolika je koncentracija kvaliteta u njihovim redovima, ali i mi posjedujemo veliki potencijal. Svi me pitaju za Kilijana Mbapea, koji je sjajan fudbaler, ali ćemo prvenstveno braniti prostor i pokušati da nametnemo naš stil igre. Sad kad smo ovdje želimo do kraja, iako smo ponosni do neba na sve što smo do sada uradili”, naglašava selektor Belgije Roberto Martinez.

Cijeli svijet sa nestrpljenjem čeka ko će biti prvi finalista Mundijala, odnosno ko će se suprotstaviti Hrvatima ili Englezima u završnom obračunu za “boginju” 5. jula u Moskvi.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor