Protestovali zbog hapšenja komšije

Mještani nikšićkog naselja Gračanica, gdje uglavnom žive romske i egipćanske porodice, juče su protestovali zbog hapšenja njihovog komšije R.L. (62), koji je osumnjičen za nedozvoljene polne radnje sa maloljetnikom. Policiji ga je prijavio S.H., koji takođe živi u Gračanici, tvrdeći da je fizički napao njegovog maloljetnog sina. Njihove komšije kažu da je istina sasvim drugačija, te da je R.L. uhapšen zbog lažne optužbe osobe koja im u naselju stalno pravi probleme.

– Toliko godina živimo ovdje, i o R.L. nemamo ništa loše da kažemo, već samo dobro. Čovjek koji ga je optužio otkad se doselio u naše naselje pravi probleme, mi ga prijavljujemo policiji, ali ništa ne možemo da uradimo – istakao je mještanin Muhamet Beriša.

R.L. je pripadnik domicilnog stanovništva, a u naselje Gračanica iz kolektivnog smještaja u Kapinom Polju doselio se prije nekoliko godina. Komšije navode da je lošeg zdravlja i da su zabrinuti za njega.

– Ovaj što je podnio prijavu sa sinom je zimus boravio kod njega. Hranio ih je i pomagao. S.H. ga je maltretirao i on ga je prijavljivao policiji koja nije reagovala – naglašava Beriša.

Mještani ističu da je S.H., čije iseljenje će tražiti peticijom, u više navrata zbog raznih krivičnih djela navodno bio u zatvoru, a njegovo dvoje maloljetne djece smješteno je u hraniteljsku porodicu. Mještani zahtijevaju od nadležnih da slučaj u što kraćem roku valjano ispitaju i R.L. puste iz pritvora ili će oni organizovati protest ispred nikšićke policije. R.L. je uhapšen u petak oko 22.50 časova u baraci gdje živi, a iz Uprave policije su saopštili da je oštećenom maloljetniku ukazana ljekarska pomoć i da su mu konstatovane lake tjelesne povrede.

B.B.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor