Protestovale majke iz Pljevalja

Juče su ispred zgrade opštine Pljevlja protestvovale majke korisnice naknada troje ili više i djece koje su ostale bez naknada koje su im, kako su kazale, ukinute bespravno.

      Cilj našeg današnjeg okupljanja je ukazivanje na nepravdu kojoj su izložene korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.Nismo mi izglasale zakon već Skupština Crne Gore. Nismo ga mi potpisale već predsjednik države. Pola godine smo čekale početak primjene zakona slušajući obećanja bivše ministarke i tadašnjeg predsjednika Vlade da će sredstva za isplatu naknada biti obezbijeđena ma koliko to iznosilo. Nažalost poslije parlamentarnih izbora i formiranja Vlade prvi njen potez je bio da nam umanje naknade, a nedugo zatim da ih totalno ukinu. Normalno prošli izbori i do sledećih, mi ih više ne trebamo i za njih ne moramo ni da postojimo – kazala je Snežana Macanović, koordinatorka majki korisnica naknada sa troje ili više djece iz Pljevalja.

Na protestu su govorile Rada Vojinović i Rada Vemić sa Žabljaka, dok je sugrađanka Slavica Ćirović pročitala pjesmu u kojoj se između ostalog kaže: „I proljeće uskoro nam stiže i martovski izbori se bliže, ali tada biće jedna stavka glasat’ neće baš ni jedna majka!”

Izvor i foto:Pvnovine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor