Protest u Risnu zbog smjene doktora Popovića

Više stotina građana protestovalo je danas protiv najavljene smjene direktora Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” dr Vlada Popovića. Oni su blokirali magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici.

Podršku je dao i kolektv Doma starih u Risnu koji su došli na protest. Rišljanin Trojan Čucković u ime građana je poručio da je ovo samo protest opomene, i pozvao Ministarstvo zdravlja da odgovori na njihov zahtjev da doktor Popović obavlja i da da se od toga ne pravi politika.

Građani nose transparente „Ne damo te Vlado“, „Risan ne da Vlada“, „Vlafdo je dika bolnice“, „Bolnica Risan majka za bolesnike“, Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima“.

Njegova smjena je najavljena zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, zašto niko od dežurnih ljekara u toj bolnici nekoliko dana nije prijavljivao policiji ili nadležnom tužiocu da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo tri dana, nakon što je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Organizatori su juče kazali Pobjedi da mirni protest organizuju u znak podrške ovoj ustanovi, njenom direktoru i ljekarima te bolnice, a povod je kako kažu najava iz ministarstva zdravlja objavljena u Vijestima, da će povodom ovog slučaja uslijediti smjene u toj bolnici.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor