„Pronaći rješenje za kvalifikacione prozore“

Košarkaš Orlando Medžika Nikola Vučević ističe da je neophodno da FIBA i Evroliga pronađu rješenje za kvalifikacione prozore kako košarka ne bi ispaštala.

 
Foto: Guliver/Getty Images

Crnogorski internacionalac u prosjeku ove sezone bilježi 17.3 poena, 9.1 skokova i 3.3 asistencije, što je bolji učinak nego prethodnih godina.

„Prošlog ljeta sam najviše radio na šutu za tri poena, to je nešto na u čemu su uprava kluba i trener željeli da budem bolji. To što sam igrao za reprezentaciju mi je pomoglo da vježbam trojke i kroz igru. Bila je to dobra stvar i za mene lično i za ekipu. Zrelost koju sada pokazujem u igri dolazi iz iskustva, stekne se kroz veliki broj utakmica, igru sa velikim igračima, učenje od njih… Sigurno mi je sve to pomoglo da lakše radim neke stvari na terenu“, kazao je Vučević za Sportklub.rs.

Prošlog ljeta centar Orlanda je igrao za reprezentaciju Crne Gore na Eurobasketu, a zbog klupskih obaveza ga nema u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Međutim, to ne znači da ne prati situaciju.

„U kontaktu sam i sa Savezom i sa saigračima. To su mi bliski drugovi. Situacija je komplikovana i zbog toga ispašta košarka. Bilo bi dobro da se riješi, da publika uživa u dobroj košarci. Ovako je nezgodno, dosta jakih timova je oslabljeno i može da izgubi mogućnost da igra veliko prvenstvo. Mislim da to nikom ne odgovara“, zaključio je Vučević.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor