Proizvodnja svinja najpogođenija, neophodna pomoć

Udruženje proizvođača i uzgajivača svinja poručili su ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću da ih je zaboravio, te da je njihova proizvodnja najugroženija. Mole da im kaže šta mogu da očekuju kako ne bi došli u bezizlaznu situaciju.

 

Iz tog Udruženja poručili su ministru Stijoviću da su iz negovog saopštenja zaključili da je zaboravio na njih, uzgaivače svinja, ili, kako su kazali, možda smatra da im nije potrebna pomoć u ovom vrlo složenom trenutku kada su suočeni sa posljedicama izazvanim korona virusom i naglim skokom cijene stočne hrane.

„Trebali bi znati da su svinje grupa životinja koja je zavisna sto posto od žitarice i nema mogućnost zamjene hraniva, zato je naša proizvodnja najpogođenija u ovoj situaciji“, kazali su iz Udruženja.

Mole ministra da im kaže šta mogu očekivati kao pomoć od ministarstva, i ako ministarstvo nije u situaciji da ih pomogne da im to saopšte kako ne bi došli u situaciju da nemaju čime da nahrane životinje.

„Mi se moramo odgovorno odnositi prema istim, jer ih je bolje poslati na klanicu nego držati gladne. Nadamo se da ste u toku da sve zemlje EU pomažu svoje proizvođače, a koliko smo informisani poslali su i dio sredstava našoj državi kako bi ublažili poslJedice izazvane korona virusom“, navodi se u saopštenju.

U Udruženju se nadaju brzom odgovoru jer, kkao su kazali, moraju hitno reagovati kako ne bi došli u bezizlaznu situaciju.

 

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor