Proizvođači mlijeka najavljuju proteste

Presjednik Unije stočara Crne Gore Milko Živković kazao je da uprkos datim obećanjima resorno ministarstvo i Vlada nije se oglasilo do dogovorenog roka. Živković je najavio da ukoliko Vlada ne odgovori na njihove zahtjeve  biće prinuđeni na proteste.

“Obavještavamo proizvodjače mljeka i zainteresovanu javnost da se Ministarstvo nije zvanično oglasilo do dogovorenog roka 28.05.2021.godine. Posjećamo da je na zadnjem sastavku odrzanom 18.05.2021.god dogovoreno da ce nadležni ministar da informiše premijera i Vladu Crne Gore o problemima koji su nastali u sektoru proizvodnje mlijeka a nemogu se rješavati mjerama predviđenim Agro budžetom što zahtijeva aktiviranje sredstava budžetske rezerve”, navodi Živković.

Kako je istakao, Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo upoznato je sa ovim problemom.

“Na naše insistiranje dobili smo nezvaničnu informaciju da su Premijer i Vlada informisani o našim zahtjevima a da nijesu zauzeli stav, što je razočaravajuće jer je se proizvođači mlijeka u Crnoj Gori nalaze u izuzetno teškoj situaciji i prinuđeni su da se bore za svoj ekonomski opstanak”, naglašava Živković.

Dodatno je u ime Unije najavio proteste ukoliko ne dobiju odgovor.

“Ako proizvodjači mlijeka ne dobiju konkretan odgovor odnosno stav Vlade na njihove zahtjeve najkasnije do četvrtka 03.06.2021.god prinuđeni su na spontana okupljanja i buduću radikalizaciju kako bi protestima štitili svoje interese”, zaključuje Živković.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor