Prodavnice neće raditi 1, 2. i 3. maja

Uprava za inspekcijske poslove najavila je da sve trgovine na veliko i malo neće raditi 1, 2. i 3. maja u skladu sa zabranom rada za državne praznike.

„Zakonom o unutrašnjoj trgovini zabranjen je rad trgovinama tokom prazničnih dana, a kao izuzetak za koje ova zabrana rada ne važi navedene su: apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, skladišta za trgovinu na veliko“, navodi se u saopštenju Inspekcije.

Kako podsjećaju za nepoštovanje tog zakona predviđene su novčane kazne i zatvaranje objekta.

„Pozivamo privredne subjekte da poštovanjem propisane obaveze daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona“, poručuju iz Uprava za inspekcijske poslove.

Izvor: FOS Media

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor