Probaće da iznenade

Crna Gora će u Podgorici (utorak) dočekati Srbiju u derbiju petog kola Svjetske lige.

Prvi meč u Nišu “ajkule su izgubile 7:4, potrebna je pobjeda i to sa većom razlikom za plasman na završni turnir. Šansa postoji, Srbija stiže bez Prlainovića, FilipovićaiPijetlovića, aoslabljenje i domaćin, utakmicu će propustiti Aleksandar Radović i golman Miloš Šćepanović.

Okupljanje je danas, selektor Vladimir Gojković vjeruje da će svi igrači sa spiska odraditi prvi, od planirana tri do četiri treninga.

„Obnovićemo neke stvari koje smo radili. Vidjećemo u kakvom su stanju, Leka nije igrao za vikend, Reko je imao laganu utakmicu, ne bi trebalo da je umoran, Mađari igraju, igrači Jadrana danas odmaraju i oporaviće se nakon napornog puta i dvije utakmice u Ligi šampiona i Regionalnoj ligi“.

Gojković cijeni kvalitet Srbije, svjestan činjenice da su sa drugim timom trijumfovali u ovom takmičenju.

„Ako pogledamo sastav, bez obzira što neki igrači neće igrati, to je izuzetna ekipa. Svi igraju Evroligu, osim drugog centra i golmana Partizana, svi su u najjačim sastavima Evrope. Ali, dobro, to je Srbija, mi znamo da su sa drugom ekipom osvojili Svjetsku ligu. Imaju dosta iskustva, ali mi igramo kod kuće, i probaćemo da pobijedimo, bez obzira na njihov sastav. Naravno, niko ne može Srbiji da prijeti, ali šanse nam se uvećavaju. Dolaze bez tri igrača koja su godinama donosila sve najbolje Srbiji, zato vjerujem da su slabiji.

Idealno bi bilo da se moćan tim svede na mali broj golova. Biće teško, ali je to šansa da se ostvari željeni rezultat.

„Zavisiće dosta od toga kako se otvori utakmica. Svaka igra na mali broj golova je šansa više da se može doći do veće razlike. Srbija ima na svim pozicijama nevjerovatan individualni kvalitet, dobijali su utakmice i kad igraju loše, jer su davali više od deset golova. Mi smo ih u Barseloni dobili jer smo ih ostavili ispod deset golova, a na EP smo bili blizu. Teško ih je svesti na mali broj golova. Izuzetno teško“.

Šansu u Svjetskoj ligi i Evropa kupu dobija sa gola Dejan Lazović. Na spisku je Jadranov golman Slaven Kandić. Šćepanović (kao i Radović) priključiće se timu na završnom turniru Evropa kupa.

„Kao što ste vidjeli od starta Svjetske lige i Evropa kupa Lazoviću dajemo šansu, dosta je sazrio, dobro brani i radi. Miloš će, naravno, biti sa nama. Na ovoj poziciji smo pokriveni sa tri izuzetna golmana“.

Centri?

„Igraće Mišić i Spaić, mislim da su naši centri bolji nego što su bili. Mogu još više. Istina, nijesmo dominantni kao što je Hrvatska, ali idemo gore“.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor