Privedeni zbog nezakonitog izlova ribe

Zbog sumnje da su uz pomoć eksploziva lovili ribu, jutros su privedeni Barani Goran Trceta (42) i Saša Trceta (47).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, privedeni su , nakon što su kod njih pronađeni dinamit i detonatorske kapisle koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni nezakonitom izlovu ribe.

Navodi se da su službenici ulcinjske policije jutros u rejonu naselja Kruče, nakon što su začuli eksploziju, zaustavili vozilo „Renault Megan“ karavan, barskih registarskih oznaka u kojem su bile dvije osobe.

„Lice koje se nalazilo na mjestu suvozača je prilikom zaustavljanja odbacilo iz vozila dinamit a potom i detonatorske kapisle, koje su policijski službenici izuzeli iz gustog rastinja, a ova dva lica priveli. Iz vozila je, takođe, izuzeta oprema za ronjenje“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, lica kod sebe nijesu imala dokumenta, a utvrđeno je da se radi o braći  Goranu Trcetu (42) i Saši Trcetu (47).iz Bara.

„Od njih je uzeta izjava i o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Tužilac se izjasnio da se Saša Trceta liši slobode i da mu se, uz krivičnu prijavu, privede, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će izuzeti eksploziv, za koji se sumnja da je privredni, i detonatorske kapisle sa štapinima, biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz Uprave policije su poručili da će nastaviti sa aktivostima na otkrivanju i sprječavanju nezakonitog izlova ribe.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor