Privatni penzioni fondovi sigurno uložen novac

Penzioni fondovi, uobičajeni u Evropi, novina su u Crnoj Gori. Do kraja oktobra biće formiran penzioni fond nazvan Moja penzija.

Za sigurnost uloženih sredstava građanima će garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće. Jedna od ciljnih grupa su i naši pomorci, koje ne prepoznaje državni penzioni fond.

Predstavnica fonda Ljiljana Nikolić smatra da  redovnim mjesečnim izdvajanjem, pomorci stvaraju sigurnost za solidan prihod nakon prestanka plovidbe.

Ona kaže da mjesečne uplate od 200 eura i više korisnike očekuju brojni benfiti i bonusi.

“Fond je taj koji može da vam obezbijedi garanciju za kupovinu stana po povoljnim uslovima, onoga momenta kad se stan isplati on postaje vaše vlasništvo, što ne ugrožava novac koji je određen za penziju, Znači dobijate i penziju i stan”, kaže Nikolić.

Ona ističe da su im potencijalno ciljni klijenti pomorci, koje ne prepoznaje državni Penzioni fond. U tom smislu imaće i ponude za pomorske kompanije.

Nikolić kaže da su za osivanje penzionog fonda u Crnoj Gori uslovi strogi, te da će korisnicima za sigurnost uloženog novca garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor