Pristao da preveze drogu za nagradu od 10.000 eura

Ročište za ocjenu validnosti dokaza za prevoz droge protiv Puniše Vojinovića juče je u podgoričkom Višem sudu održano nakon što je ovaj optuženi pristao da se kontrola optužnice održi bez prisustva njegovog branioca, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Vojinović se tereti da je od 24. do 30. marta 2021. pristao na dogovor sa dvije za sada neidentifikovane osobe da iz Bara u austrijski grad Suben preveze 148,42 kilograma marihuane za 10.000 eura.

Vojinović je 24. marta u Barskom polju, nedaleko od magacina Zetatransa, na ime obećane nagrade preuzeo 2.000 eura, a potom utovario marihuanu upakovanu u 53 pvc kese raspoređene u devet džakova u svoje teretno vozilo ,,mercedes“ nikšićkih tabli.

Optuženi je drogu prvo prevezao i istovario svojoj kući u Nikšiću, da bi je 29. marta ponovo utovario u kamion sa kojim je narednog dana krenuo prema Austriji.

Posao transporta droge poremetili su carinici i policajci koji su na graničnom prelazu Ilino brdo prilikom kontrole kamiona pronašli marihuanu.

Vojinović je u istrazi priznao izvršenje krivičnog djela šverca droge i pojasnio da je na posao transporta marihuane pristao zbog teškog materijalnog stanja u kojem se nalazi.

On je ispričao da su mu u Baru, prilikom čekanja da se ocarini roba koju je prevezao iz Njemačke za kompaniju ,,Euro mix Zaljevo“, prišle dvije nepoznate osobe i i ponudili mu da preveze marihuanu u Austriju, što je on prihvatio.

Istog dana je preuzeo marihuanu koja je zaplijenjena 30. marta na graničnom prelazu.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor