Primijera filma „Mirsada“ u BP

Premijera dokumentarnog filma „Mirsada“, reditelja Danila Marunovića, biće održana u srijedu, 28. februara, sa početkom u 19.30 sati u bioskopu bjelopoljskog Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“.

U centru priče je sudbina dvanaestogodišnje djevojčice koja od najranijeg djetinjstva prosi na ulicama Glavnog grada.

Film pun emocija i realnih životnih situacija teško da može nekoga ostaviti ravnodušnim.

Javna kampanja „Living dream“ koju Koala production realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava počinje prvom bioskopskom premijerom filma „Mirsada“ u petak, 23. februara u bioskopu Cineplexx sa početkom u 20 časova.

Kampanja podrazumijeva karavan bioskopskih premijera i repriznih projekcija dokumentarnog filma „Mirsada“, režisera Danila Marunovića, i to u 10 crnogorskih opština, u širokoj saradnji velikog broja institucija kulture i lokalnih bioskopa. Kampanju će podržati veliki broj ličnosti iz javnog života Crne Gore i regiona, a u okviru pratećeg sadržaja će promovisati mlade romske umjetničke talente.

Dokumentarni film „Mirsada“ čija je radnja smještena u romskom naselju Vrela ribnička snimljen je u šokantnim ambijentima napuštenih vagona, deponija i ulica gdje kamera zalazi po prvi put. Protagonisti filma su romska djeca koja žive na samoj margini društva, prinuđena da se bave prosjačenjem, razapeta između romskih društvenih kodeksa, porodičnog nasilja, sopstvenih ambicija i potreba.

Koala production ovim projektom nastavlja svoju misiju snažnog društvenog angažmana kroz umjetničke projekte, poput poznatog video spota za LGBT prava „Mi smo dio ekipe“, nagradjivanog filma „Lud za tobom“ snimljenog u instituciji Komanski most i mnogih drugih.

Reprize su 1. i 2. marta, od 19.30 sati.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor