Preživio je pad aviona u kojem je poginulo 49 osoba, evo šta ga je spasilo

Dajaram Tamrakar u ponedjeljak je preživio pad aviona u kojem je poginulo 49 ljudi, a kako je rekao medijima život mu je spasilo to što nije pio alkohol.

Turistički vodič koji je preživio avionsku nesreću rekao je ga je najvjerovatnije spasilo to što tokom leta nije konzumirao alkohol i što nije zaspao. Prema njegovim riječima, bio je „potpuno svjestan“ i uspio je da se oslobodi kada je avion koji je letio iz Bangladeša pao pored aerodroma na Katmanduu, nakon čega se zapalio.

Dajaram je uspio da ustane sa sjedišta, razbije vrata za slučaj opasnosti i pomogne drugim putnicima, prije nego što je i sam iskočio na bezbjedno, nakon što je požar zahvatio avion. Iz aviona koji je prevozio 67 putnika preživjelo je još 22 ljudi.

„Uspio sam da se uhvatim za sjedište prilikom pada, brzo se oslobodim sigurnosnog pojasa i otvorim vrata za slučaj opasnosti, samo zato što sam bio dovoljno priseban“, rekao je Tamrakar iz svog bolničkog kreveta.

Kako je rekao, brzo razmišljanje pomoglo je preživjelim putnicima da se evakuišu.

„Kada je neko povikao da je izbio požar morali smo da napustimo avion. Iskočio sam i pogledao nazad, i vidio da je rep već bio u plamenu. Vojska i hitne službe su brzo reagovali, što je vjerovatno pomoglo da se mnogi spasu“, rekao je.

Nedaleko od međunarodnog aerodroma u Katmanduu nalazi se vojna kamp, koji obezbjeđuje prostor i pruža pomoć u vanrednim situacijama, piše „Dejli mejl“.

Tamrakar je ispričao da je primijetio da je avion, koji se pripremao za slijetanje, letio previše nisko, a nekoliko trenutaka prije nego što je udario u zemlju ljudi su počeli da vrište.

„Zvali su upomoć i molili se. Mogao sam da čujem kako izgovaraju Alah, Alah. Nakon udarca nastao je haos i konfuzija. Samo sam zahvalan što sam živ, iako neki moji prijatelji nijesu preživjeli“, rekao je.

Većina preživjelih je još u bolnici, a zvaničnici su rekli su tijela poginulih pretrpjela teške opekotine što otežava identifikaciju.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor