Prevesti brojila koja se vode na preminule, ili isključenje

Elektroprivreda Crne Gore obavještava sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, da u narednih 10 dana podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe Ugovor o snabdijevanju. U suprotnom će biti isključeni sa mreže.

Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije”, navodi se u saopštenju.

Objašnjavajku da je EPCG informisana da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, a što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima.

“Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesu  Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovora o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta”, navodi se u saopštenju.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor