Prepoznajte simptome napetosti

Način života u 21. vijeku potpuno nas je izbacio iz kolosijeka! Uslijed brojnih obaveza, stresa i konstantne preokupacije tehnologijom, trpi naše tijelo, ali i naš um.

Neizbježno je da ubrzan način života na nama svakodnevno ostavlja tragove, osjećamo se iscrpljeno, a kao da nam vrijeme konstantno izmiče. Sve ovo se odražava i na naše nerve i nekada hodamo na tankoj liniji između sloma živaca i još jednog “regularnog” dana.

S obzirom na to koliko smo napeti, “slom živaca” nam svima visi nad glavom, međutim, izdvojili smo za vas neke jasne simptome pretjerane napetosti:

1. Ne vodite računa o svom izgledu

Naravno da ima dana kada niste stigli da operete kosu, kada ste toliko umorni da vam šminka ni u ludilu ne pada na pamet i to je sasvim regularno. Alarmantno postaje ukoliko ovo stanje traje predugo.

2. Imate problema sa koncentracijom

Stres često izaziva poremećaj koncentracije, pa ste u nemogućnosti da se detaljno posvetite svom poslu, a prekomjerno lučenje kortizola – hormona stresa, može čak i ugroziti vaše pamćenje, zato pronađite način da se rasteretite!

3. Ne vodite računa o načinu života

Kada vam je dosta svega, najčešću utjehu pruža odmor u krevetu i preukusna, ali nezdrava hrana. Ovakav odmor uredu je dopustiti sebi s vremena na vrijeme, ali ukoliko to postane vaša svakodnevnica, vrijeme je da se zabrinete!

4. Stalno vas nešto brine

Konstantna briga oko nečega, za šta ne bi trebalo da brinete u tolikoj mjeri, direktan je put ka eventualnom nervnom slomu.

5. Zaboravili ste kako da nasmijete sebe

Zaboravili ste da sebi uljepšate dan. Predugo vas čak ni najomiljenije stvari ne raduju kao prije. Morate poći za svojim osmijehom, ukoliko sebi želite dobro.

6. Glavobolje i mučnine

Iako do sada niste imali ovakvih problema, glavobolje i mučnine postaju sve učestalije. Uzrok tome je stres!

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor