Preminuo Milan Lane Gutović

Glumac Milan Lane Gutović umro je prije sat vremena na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je, agenciji Beta, sin glumca, Saša Gutović.

Milan Gutović rođen je na Umci, 11. avgusta 1946. godine, a Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju završio je u Beogradu 1967.

Igrao je u predstavama „Protekcija“, „Kad su cvjetale tikve“, „Buba u uhu“, „Ruženje naroda u dva dijela“, „Za kim zvono zvoni“, „Pučina“, „Kolubarska bitka“, „Valjevska bolnica“, „Narodni poslanik“ i drugim.

Od 2020. godine igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“.

Filmsku karijeru Gutović je započeo 1968. u filmu Radoša Novakovića – „Bekstva“.

Prvu glavnu ulogu igra 1979. u filmu Miće Miloševića „Drugarčine“, koji ga je angažovao i 1981. za film „Laf u srcu“.

Godinu dana kasnije, zajedno sa glumcem Nikolom Simićem igra u filmu „Tesna koža“.

Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. u seriji Siniše Pavića „Diplomci“, a veću popularnost stiče kao Đankarlo Maroti u „Boljem životu“ i Dragoslav u „Otvorenim vratima“.

Najveću popularnost na televiziji stekao je 2006. u TV seriji „Bela lađa“, kada je ponovo zaigrao lik Srećka Šojića iz „Tijesne kože“.

Bio je voditelj i autor nekoliko emisija i kratkih humorističko-satiričnih priloga na Televiziji Pink, TV Foks i RTS, a njegove najpoznatije emisije su „Oralno doba“ i „Ne može da škodi“.

Zdravstveno stanje glumca pogoršalo se nakon što je preležao koronavirus, a u junu je otkazao sve predstave.

Kao posljedicu koronavirusa, glumac je dobio obostranu upalu pluća, a ljekari su mu ustanovili i vodu u plućima.

Gutović je prvenstveno bio na kiseoničnoj terapiji, nakon čega mu se stanje pogoršalo i prošlog četvrtka, 19. avgusta, stavljen je na respirator.

Kako je rečeno agenciji Beta, do jučerašnjeg dana prognoze su bile dobre i očekivalo se da će glumac biti skinut sa respiratora.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor