Prekrijte sve nepravilnosti na licu uz četiri jednostavna trika

Recite ne tamnim ili svijetlim područjima koja nastaju zbog lošeg odabira nijanse pudera koji ne odgovara našem prirodnom tenu

 
FOTO: SHUTTERSTOCK

Još uvijek mislite da je skrivanje bubuljica i tamnih krugova ispod očiju gotovo nemoguća misija? Sve što treba je malo hidratacije, korektor i pravilan aplikator za puder u tonu koji odgovara vašoj koži. Da, tako je jednostavno!

Kada se pogledamo u ogledalu uvijek pronađemo i naletimo na jednu (najčešće više) nesavršenosti na našem licu. Šta napraviti ako vas baš to veče čeka važan događaj? Umjesto da očajavate, jednostavno prikrijte svaku nepravilnost uz ove jednostavne trikove.

Čišćenje lica

Sve uvijek započinje s čišćenjem. Čišćenje lica i dobra hidratacija početna su tačka u lijepoj i zdravoj koži. Sprovođenje svakodnevne rutine čišćenja lica pomoći će u očuvanju i jačanju kože. Važno je ne biti agresivan prema licu. Ako imate masnu kožu koristite gelove, ali ako vam je koža suva izaberite mlijeko za čišćenje ili pjenu. Prije nanošenja šminke važno je kožu dobro pripremiti. Čišćenjem ćete ukloniti svu prljavštinu i višak odumrle kože, a hidratantna krema pripremiće kožu za nanošenje pudera.

Puder je ključ svega

Recite ne tamnim ili svijetlim područjima koja nastaju zbog lošeg odabira nijanse pudera koji ne odgovara našem prirodnom tenu. Ovo je najčešća greška koju gotovo svi rade.

Osim nijanse važno je pripaziti i na teksturu pudera. Nisu sve teksture univerzalne i namjenjene svim tipovima kože. Ako imate masnu kožu, posegnite za lakšim puderom. Kremasti i gušći puderi namjenjeni su suvoj koži, jer joj pružaju potrebnu hidrataciju, dok će se na masnoj koži jednostavno raspasti u roku od nekoliko sati.

Puder nanosite postepeno te ga nadograđujte ako je potrebno, kako bi izbjegli njegovo nagomilavanje u svakoj rupici ili bori.

Osvijetlite svoje oči

Kako bi izgledali svježe i odvratili pažnju s nepravilnosti, važno je naneti korektor ispod očiju. Osim što će prekriti tamne krugove i svaki znak neispavanosti ili umora, osvijetliće cijelo lice. Korektor uvijek mora biti za nijansu svjetliji od boje pudera. Ipak, pripazite da ne izaberete presvijetlu nijansu koja će vam dati “panda” oči. Korektor je važno fiksirati s puderom u prahu odmah nakon nanošenja, kako ne bi naglasio borice oko očiju.

Odaberite odgovarajuće tonove

Iako o ovome ne razmišljamo često, važno je znati koje boje služe za skrivanje različitih vrsta nesavršenosti.

Zelena, na primjer, neutrališe mrlje i ožiljke, žuta prekriva tamne krugove i vene ispod očiju, a smeđa vam je neophodna za postizanje osunčanog tena. Uzmite malo vremena i igrajte se sa šminkom dok ne otkrijete idealnu kombinaciju za vas, prenose Nezavisne.

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor