Predstavili podršku unapređenju privrednog ribolova

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održali su u srijedu na Vranjini i u Golubovcima prezentaciju Agrobudžeta za budžetsku liniju unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru.

Privredni ribari sa Skadarskog jezera imali su priliku da se informišu o novoj vrsti podrške za unapređenje sektora slatkovodnog ribarstva.

Iz Ministarstva su naveli da je javni poziv za dodijelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru objavljen u srijedu i traje do 21. avgusta.

“Korisnik podsticajnih sredstava kroz ovaj javni poziv je preduzeće, preduzetnik ili pojedinac, koji je nosilac važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova koju izdaje Nacionalni park Skadarsko jezero i istu je imao u prethodnom dvogodišnjem periodu”, navodi se u saopštenju.

Ribari su se upoznali i sa investicijama koje se podržavaju, potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje podrške, dinamici sprovođenja i načinu podnošenja zahtjeva za podršku.

“Korisnici mogu predati zahtjev sa potrebnom dokumentacijom lično na arhivu Ministarstva ili poslati preporučenom poštom na adresu tog Vladinog resora“, dodaje se u saopštenju.

Informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona 020 482 270.

“Predstavljanje nove mjere podrške privrednim ribarima sa Skadarskog jezera biće sjutra u Tuzima, a u ponedeljak u Baru”, zaključili su iz Ministarstva.

Izvor:RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor