Predstava o vršnjačkom nasilju u Dvorani Park

Predstavom „Zato što te se plašim“ nastavljen je ciklus interaktivnih predstva za djecu i mlade koji je pokrenuo opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, u želji da kroz pozorišnu formu i razgovor ukaže na probleme u zajednici o kojima se malo govori.

Ovaj komad u produkciji agencije “Zdrav Život” biće izveden na sceni Dvorane Park u četvrtak, 22. marta.

Planirana su tri izvođenja, u 10.30, 12.30 i 17.30 sati. Ulaz je besplatan.

Vršnjačko nasilje je veliki problem sa kojim se susreću osnovci i srednjoškolci u Herceg Novom i Crnoj Gori, kazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

„Nažalost, to je i jedan od problema o kojima se ćuti. Mladi ne žele razgovarati iz straha da im se nasilje ne ponovi, a institucije ne poklanjaju dovoljnu pažnju prevenciji nasilja.

Postalo je gotovo uobičajeno da se problemi među djecom rješavaju nasiljem, a ne razgovorom“, rekla je Zambelić Pištalo.

Kako objašnjava, „Zato što te se plašim“ je interaktivna predstava koja u prvom dijelu daje prikaz dobrih i loših modela ponašanja, sa porukom da je nenasilna komunikcija jedini ispravan način rješavanja problema.

Glumački ekipu čine Ivan Jeftović, Milena Nikolić i Dejan Jajčanin.

U drugom dijelu, djeci će se obratiti psiholog Žarko Trebješanin, koji će sa njima diskutovati o predstavi i i obrađenoj temi.

Predstava je namijenjena tinejdžerima – višim razredima osnovaca i srednjoškolcima.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor