Predsjednik Žurić obišao jutros radove na premošćavanju rijeke Ljuboviđe u Ravnoj Rijeci

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić obišao je jutros radove na premošćavanju rijeke Ljuboviđe u Ravnoj Rijeci koji će biti završeni danas. Žurić je kazao da je ovo značajan događaj ne samo za Ravnu Rijeku nego za čitavo Bijelo Polje.

Ovo je faza valorizacije bjelopoljske strane Bjelasice koja će našim građanima biti najvidljivija. Od velikog je značaja otvaranja naše najveće i najljepše planine, za sve ono što dolazi u bliskoj budućnosti . Premošćavanjem rijeke Ljuboviđe u okviru ove faze radova biće povezano sve ono što je do sada urađeno i sav potencijal ove planine sa magistralom i na taj način biće dostupna svim građanima, prolaznicima i onima koji sa namjerom dolaze da vide ljepote ovog planinskog dragulja. Do sada je na samoj planini urađeno mnogo više radova.

Dolazak do ove planine nije bio lak. Urađen je veći dio radova na putu magistralnog profila, a već jednom je objavljivan tender za modernu žičaru koji će biti ponovljen tokom jeseni. Sve ono što se u ovom trenutku radi na elektro i vodo snabdijevanju garantuje da ćemo u predviđenim rokovima završiti sve na ski centru Bjelasica. Po ocjeni stručnjaka bjelopoljska strana ima najbolje potencijale za najduže korišćenje tokom godine. Mislim da ćemo današnjim završetkom ove faze radova sve ovo dobiti svoj obris i da ćemo to učiniti vidljivijim građanima, jer je veoma mali broj građana bio u mogućnosti do sada da te potencijale vidi i eventualno koristi. Radovi na projektu su podijeljeni u dvije faze.

Prva faza je gotovo završena izuzev završnog sloja asfata. Druga faza od oko 5 km biće gotova do kraja iduće godine a poslije će uslijediti montaža žičara pošto su u pitanju teško prenosivi sistemi kada će se uraditi završni sloj koji je najmanji obim posla u čitavom projektu. Faza čijim završnim radovima danas prisustvujemo vrijedna je 430 000 eura i u narednim danima nastaviće se sa radovima čija je vrijednost oko 400 000 eura koji će u potpunosti spojiti do sada urađeni put sa onim što se radi danas, kazao je predsjednik Žurić.

Predsjednik mjesne zajednice Ravna Rijeka Dragiša Jeremić istakao je da će završetkom ovih radova biti povezana dva sela što je od izuzetnog značaja za ovu mjesnu zajednicu.

-Ovaj most je od velikog značaja ne samo za mjesnu zajednicu Ravna Rijeka već i za opštinu Bijelo Polje, jer izgradnjom ovog mosta otvaraju se prelijepi predjeli planine Bjelasice. Realizacijom projekta planine Bjelasice stvoriće se uslovi da ljudi ne napuštaju ovaj kraj već da ostanu da žive u svom mjestu gdje će moći da obezbijede egzistenciju za sebe i svoju porodicu, kazao je Jeremić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor