Predlozi za Trinaestojulsku nagradu do 28. maja

Predlozi za Trinaestojulsku nagradu, najvećeg državnog priznanja, mogu se dostavljati do 28. maja, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Trinaestojulska nagrada za ovu godinu dodjeljuje se građaninu, ili državljaninu Crne Gore, grupi lica, ili pravnom licu, koje ima sjedište na teritoriji ove države, za djela, ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koja su od izuzetnog značaja za Crnu Goru. Goru.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutom naučnom radniku, ili umjetniku, koji je građanin ili državljanin Crne Gore, koji je svojim stvaralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralački put zaokružen, i čija djela i stvaralaštvo predstavljaju trajno dobro Crne Gore.

Izuzetno, Trinaestojulska nagrada za životno djelo može se dodijeliti istaknutom naučnom radniku ili umjetniku, koji nije građanin, odnosno državljanin Crne Gore, a porijeklom je iz Crne Gore.

Pravo da podnesu predlog za dodjelu Trinaestojulske nagrade imaju državni i organ državne uprave, lokalne samouprave, lokalne uprave, ustanova, privredno društvo, nevladina organizacija, drugo pravno lice, grupa lica, pojedinac.

Predlozi za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2018. godinu i Trinaestojulske nagrade za životno djelo podnose se Ministarstvu kulture.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor