Povrijeđeni radnici životno ugroženi

U eksploziji koja se jutros dogodila u fabrici oružja „Tara“ u Mojkovcu teško su povrijeđeni radnici Maksim Vujičić i Radovan Čobeljić. Nesrećni radnici zadobili su opekotine koje su opasne po život. Oni su, nakon primarne obrade u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, helikopterom MUP-a Crne Gore, transportovani u Klinički centar u Podgorici.

Direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr Nermin Abdić, kazao je novinarima da su povrijeđeni radnici zadobili opekotine koje su „životno ugrožavajuće“.

Riječ je opekotinama drugog na treći stepen, koje su zahvatile više od 95 odsto tijela.

„Jutros u deset sati i 50 minuta primili smo dva pacijenta, muške osobe srednje životne dobi sa ozbiljnim povredama zadobijenim u eksploziji. To su opekotine drugog na treći stepen, preko 95 odsto površine tijela. Opektorine su životno ugrožavajuće“, rekao je Abdić.

On je saopštio da kompletan stručni kadar KCCG radi na tome da se povrijeđenim radnicima pruži najbolja medicinska zaštita.

Riječ je o opekotinama drugog na treći stepen: S prijema povrijeđenih radnika

„Nakon urađenog skenera oba pacijenta će ući u operacionu salu, kako bi povrede bile obrađene“, rekao je Abdić.

Direktor Urgentnog centra je saopštio da će konzilijum ljekara odlučiti o daljem liječenju pacijenata.

Šef obezbjeđenja u mojkovačkoj Tari, Dejan Pejović, kazao je Televiziji Crne Gore da je do jake eksplozije došlo u pogonu presovanja. Okolnosti nesreće i dalje se istražuju.

Prijem povrijeđenih radnika u KCCG u Podgorici

U Mojkovcu je na mjestu eksplozije u toku uviđaj, a ekipi TVCG nije bilo dozvoljeno da uđe u krug fabrike.

Pejović je saopštio da će se menadžment kompanije oglasio čim bude raspolagao sa preciznim informacijama o uzrocima nesreće.

Ranije danas, portparol Opšte bolnice u Bijelom Polju, Milan Veličković, kazao je da su Vujičić i Čobeljić zadobili povrede opasne po život.

Detalj s helidroma KCCG u Podgorici

Direktorica Opšte bolnice u Bijelom Polju, Biserka Bulatović, kazala je da su povrijeđene radnike zbrinuli jutros u devet sati i deset minuta.

Prema njenim riječima, na raspolaganju su bili svi ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Ljekarski tim koji je pružio pomoć povrijeđenim radnicima je, kazala je Bulatović, formiran u najkraćem roku.

Zbrinjavanje povrijeđenih radnika

„Oba povrijeđena radnika su nakon primarne obrade upućeni u KCCG u Podgorici“, kazala je Bulatović.

Portalu RTCG ranije jutros je iz mojkovačkog Doma zdravlja saopšteno da su dva pacijenta sa teškim opekotinama upućena u Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Za sada nema informacija o uzrocima eksplozije.

Ljekari bjelopoljske bolnice pripremaju povrijeđene radnike za transport do Podgorice (Foto: rtcg.me)

Podsjećamo, u eksploziji koja se u Tari dogodila u julu 2015. godine, poginula je Slobodanka Ćorić, dok je sedam radnika bilo povrijeđeno.

U Tari se desila eksplozija i u februaru 2014. godine. Tada je povrijeđena jedna osoba, dok je šest radnika zadobilo povrede u eksploziji koja se dogodila u oktobru 2014.

Izvor: RTCG

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor