Povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, dom starih iz Bijelog Polja donirao televizor trinaestogodišnjem Mirzi Eroviću koji živi u Ličinama(Video)

Povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, dom starih iz Bijelog Polja donirao je televizor trinaestogodišnjem Mirzi Eroviću koji živi u Ličinama, planinskom selu 40 kilometara udaljenom od Bijelog Polja.

  Mirza je dječak sa posebnim potrebama, koji se nalazio u kombiju kada se početkom ove sedmice prevrnuo u mjestu Sipanje, gdje je popvrijedjeno više djece, od kojih su troje bili smješteni na odaljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju. Mirza Erović je povrijedio ključnu kost.

Pored predstavnika Doma starih Mirzu su posjetili i predstavnici NVO,,Euromost“ , kao predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom sjeverna regija.

Nakon uručene donacije, predstavnik Doma starih Mirko Vuković je kazao, da su odlučili da povodom 1. decembra kada dom starih obilježava svoju godišnjicu i povodom 3. decembra, Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Mirzi doniraju televizor. On je dodao, da  posjeta i donacija koju je organizovao direktor doma starih Dejan Pavićević, nebi mogla da se realizuje bez podrške Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministra Kemala Purišića. On se nada da će televizor pomoći i olakšati Mirzi vrijeme koje provodi kući.

Predsjednica udruženja osoba sa invaliditetom sjeverna regija Emina Rovčanin je kazala, da se jako raduje što je danas sa Mirzom i njegovom porodicom. „Mirza do sada nije imao nikakav tretman ili pomoć kao lice sa posebnim potrebama i ubuduće će ova organizacija koju ona zastupa, posebno posvetit pažnju prema svim licima osobama sa invaliditetom koja žive na seoskom području u svim Opštinama na sjeveru Crne Gore“ kazala je Rovčanin

Almedina Zeković, programski menadžer u NVO,,Euromost“ je čestitala svim kolegama iz drugih organizacija 3. decembar Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom ujedno je apelovala na sve druge organizacije, lokalne i državne institucije, da posvete pažnju prema osobama sa invaliditetom koja žive na seoskim područima.

Dječakov otac Nedžad Erović  kazao je, da mu je  najbitnije što se njegovog Mirze neko sjetio da ga obidje i da mu je to mnogo značajnije od bilo kakvog poklona. U njihovom selu živi još tri osobe sa invaliditetom i do sada ih nikada niko nije posjetio.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor