Potresna sudbina porodice Nikić iz Nikšića: 19-godišnja Milica preminula danas od posledica korone, majka prije 20 dana, brat ostao siroče

Potresnu sudbinu ove porodice uz Milicinu sliku i apel za pomoć njenom mlađem bratu, koji je sada ostao siroče, podijelio je na svom Fejsbuku njihov sugrađanin, Marko Jovanović. On je naveo da je otac prije par godina izvršio samoubistvo.

Od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) preminula je danas devetnaestogodišnja Milica Nikić iz Nikšića.

Tragičnu priču ove porodice uz Milicinu sliku i apel za pomoć njenom mlađem bratu Veselinu, koji je sada ostao siroče, podijelio je na svom Fejsbuku njihov sugrađanin, Marko Jovanović. On je naveo podatak i da je otac prije par godina izvršio samoubistvo.

Tekst Jovanovića prenosimo integralno:

„Najmlađa osoba koja je preminula od korone. Nikšićanka, djevojka 19 godina.
Majka joj je umrla od korone prije 20 dana. Otac se ubio prije par godina. Ostao je za njima mlađi sin, sada siroče.

Znam porodicu i znam da su se borili sa nama za crkvu. Svake nedelje dva puta. Sad oni trebaju istu tu crkvu. Zato sada apelujem na Eparhiju Budimljansko-nikšićku, na pravoslavna bratstva, na sve ljude dobre volje da se pomogne ovom dječaku, porodici koja će preuzeti brigu o njemu. Živjeli su kao sirotinja al su bar imali jedni druge. Šta sad ? Ostajemo mi, komšije, sugrađani, braća i sestre u Hristu.

I da, prilično se STIDIM što su neke stranice i ljudi sa kontra strane prvi započeli sa ovim apelima. Nama je bitan danas Mandić, Krivokapić, Bečić…“, napisao je Jovanović.

Ranije danas iz Kliničkog centra Crne Gore je saopšteno da je najmlađa žrtva koronavirusa u Crnoj Gori imala 19 godina. Pacijent je preminuo u ranim jutarnjim časovima 12. oktobra u ovoj ustanovi.

„Pacijent je bio pozitivan na koronavirus od 29. avgusta, a u nikšićku bolnicu je primljen 3. septembra. Samo dan poslije, pacijent je transportovan u Klinički centar Crne Gore gdje je odmah dobio monoklonska antitijela koja je se koriste u ranoj fazi liječenja COVID infekcije. Poslije nekoliko dana, pacijent je bio stabilnije i na neinvezivnoj ventilaciji sa koje je skinut 17. septembra i narednih 25 dana je proveo na kiseoničkoj maski“, navodi se u saopštenju KCCG.

Dodaju da je tokom liječenja pacijent imao srčani zastoj nakon čega je, na kratko, vraćena srčana funkcija, ali ubrzo nakon toga nastaje još jedan srčani zastoj poslije čega prestaje odgovor na terapiju.

„Ovaj pacijent je bio nevakcinisan, zbog čega sve građane još jednom molimo da imunitet ojačaju vakcinacijom. Ranije smo, više puta, upozoravali da mladost nije odbrana od Delta soja koronavirusa jer, osim disajnih puteva, izaziva fatalna oštećenja krvnih sudova i srca“, zaključuje se u saopštenju KCCG.

Izvor: beraneonline.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor